navigáció


az oldal
Az DAnE és a DAMeet honlapja.
Design by Yoru


üzenőfal



Az egyesületről
Alakulás időpontja: 2006. május 26.

Az egyesület elnöke: Vári Erika (Seiya)

Az egyesület adószáma: 18992513-1-09

Az egyesület székhelye:
4033, Debrecen Gépész utca 7.

Az egyesület találkozóhelye:
Medgyessy Ferenc Gimnázium
4031, Debrecen Holló László sétány 6.

Az egyesület célja:
A japán kultúra iránti igény felkeltése és ápolása, a japán rajzfilmvilág bemutatása és megismertetése.

Elérhetőségek:
e-mail: anime.debrecen@gmail.com vagy seiyachan7@gmail.com
Seiya msn címe: seiyachan@freemail.hu


A meet és az egyesület története
A Story ^^

2000-ben a Sailor Moon újságban megjelent egy hirdetésem: "13 éves vagyok, megszállott gyűjtő, nagyon szeretek rajzolni. Megbízható kitartó levelezőtársat keresek", melyre kaptam egy levelet Erdei Pannától és Petrától, levelezzünk!

Ezen felbátorodva, felkerestem őket, mint kiderült 20 percre lakunk egymástól. Éppen egy levelezős klubot készültek alapítani, és felkértek, hogy én is legyek egy vezető. Így alapítottuk meg a Japán Rajzfilmek Klubját. Nicknéven tartottuk a kapcsolatot több mint 50 emberrel.

Főképp a Sailor Moonnal, a Dragon Ballal és Pokemonnal foglalkoztunk.

Sok viszontagságon és kellemes élményen vagyunk túl... kedves levelezések, klubújságok, rajzversenyek.

Sok tevékenység még a klub működése közben, ám még több a Meet ideje alatt valósulhatott meg. Valójában, ha ez a dolog nem jött volna létre, a Meetet meg sem alapítottuk volna, amellyel többször próbálkoztunk (pesti és miskolci élmények alapján).

Egyszer azonban újabb lehetőség adódott. A Mezon galériáját látogattuk az osztállyal (lévén képző szakos tanulók), ekkor támadt bennünk a felismerés, ez nem is lenne rossz hely számunkra, a Meet számára. Lebeszéltük a helyet, az időt és 2003. április 26-án el is kezdtük működésünket, mint Debreceni Anime Meet. Itt később három kiállítást is rendeztünk.

Állandó nyári programunk azóta is a tábor, melyen a tagság nagy része részt szokott venni, hogy kiszakadva a szürke hétköznapokból egy hetet a barátaikkal töltsenek.

A létszám, ha lassan is, de legalább biztosan sokszorozódott, 3-an, 4-en, 8-an, majd 10-en lettünk és kezdtük végre kitölteni azt a kicsike teret, mely rendelkezésünkre állt, és egyre jobban a szívünkhöz nőtt.

A tagokkal sokat beszélgettünk, animéket néztünk, mangákat olvastunk és lassan elég szoros kötelék alakult ki az emberek között. Egy baráti társaság lettünk Miután egyedül vittem a Meetet sem változott a helyzet, éltük csendes életünket és elvoltunk, mint hal a vízben.

Ám egyszer, amikor senki nem számított rá, született meg a közös elhatározás, ez így nem mehet tovább. Túl sokan és túl hangosak lettünk, el kellett tehát hagynunk megszokott helyünket.

A Piac u. 69. szám alatt tartottuk ideiglenesen találkozóinkat, bár már nem egyszer vetődött fel a kérdés, elég nagy-e ez a hely mindannyiónknak, megfelelő e számunkra?

A kezdetekben komolyabb rendezvényeink nem voltak, csupán az évente rendezett tábor számíthatott különlegességnek.

Kicsit változott a gondolkodásunk azonban, amikor 2006. május 26-án, végre megalakult a Debreceni Anime Egyesület. Célunkul tűztük ki az animációs filmek és a japán kultúra népszerűsítését és nem csak a debreceniek körében, hiszen több tagunk vidékről járt be (többek között Hajdúhadházról, Polgárról, Derecskéről, Hajdúdorogról, Kisújszállásról, Józsáról és Csengerről), hogy hetente egy alkalmat együtt tölthessünk.

Csoportosan jártunk a Japánhoz bármilyen módon kapcsolódó rendezvényekre, a 2005-ös japán napra az egyetemen, a Csokonai Színházba a japán Ókura Színház vendégjátékának megtekintésére, sorozatosan kerestünk magunknak különböző alkalmakat a találkozásra, akár szülinapot ünnepelni, akár egy szilveszteri bulin való részvétel formájában.

A japán nyelv iránt érdeklődő tagoknak kerestünk nyelvtanulási lehetőséget, amely idén is folyamatosan várja az új jelentkezőket, továbbá tagjaink közül többen is foglalkoznak goval és shougival.

2006. decemberében átköltöztünk a Medgyessy Ferenc Gimnáziumba, és azóta is az iskola szolgál helyszínéül találkozóinknak. A terem felszereltsége lehetőséget biztosít számunkra előadások tartására, filmek és animék vetítésére.

A 2007-es nyári AnimeConon néhány fővel segítőként is részt vettünk, majd egy hirtelen ötleten felbuzdulva, ugyancsak nyáron szerveztük meg az ország első Cosplay Táborát, ahol csaknem 30 főt láthattunk vendégül.

A 2008-as év nagyon mozgalmasnak ígérkezett, február 16-án segédszervezőként vettünk részt a Távoli Világok Arcai nevű farsangi találkozón, meghívott vendégként jelen voltunk a Diákfesztiválon, majd a "Fiatalok utcája" (Rock-Tó fesztivál) debreceni rendezvényen segédkeztünk és hirdettük magunkat. November elején, mint egyesület képviseltük magunkat a Déri Múzeumban a Japán Hét keretein belül, október 23-án, az Animáció világnapja alkalmával pedig a Kapu Távoli Világokra Egyesülettel szerveztünk anime vetítést az Apolló Moziban.

2009-ben Szintén velük egy, a 2008-ashoz hasonló rendezvénnyel készültünk az anime, manga és a japán kultúra, a képregények és a szerepjátékok rajongóinak, mely február 21-én, OSzAKE néven került megrendezésre. A nyáron immár 6. alkalommal rendeztük meg szokásos Vekeri tavi táborunkat, jelenleg pedig az októberi Animáció Világnapjára, valamint a 2010-es OSzAKE-re készülünk.

Folyt.Köv. ...







Template by: Candy Shop | Debreceni Anime Egyesület (c) 2006 - 2011